ενημέρωση για δωροεπιταγές 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-σες

Πραγματοποιήθηκε Δευτέρα 20 Νοέμβρη 2023 σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την χορήγηση δωροεπιταγών από τις εισφορές μας προς το Συνδικάτο .

Η απόφαση που πάρθηκε πλειοψηφικά με 9 ψήφους ( ΔΑΚΕ, Αλλαγή Πορείας και ΜΕΤΑ) είναι :

Χορήγηση δωροεπιταγής από το ταμείο του συνδικάτου συνολικής αξίας με την έκπτωση 106,25 ευρώ

Χορήγηση δωροεπιταγής από την ΟΣΥ μέσω Συνδικάτου αξίας 75 ευρώ η οποία γίνετε 93,75 με την έκπτωση.

Σύνολο δηλαδή 200 Ευρώ.

Την πρόταση αυτή την κατέθεσε η ΔΑΚΕ .

Η δεύτερη πρόταση που μειοψήφησε με 6 ψήφους κατατέθηκε από την ΠΑΣΚΕ για συνολικό ποσό δωροεπιταγής 275 ευρώ η οποία ψηφίστηκε και από ΕΑΣ – ΔΑΣ .

Σημειωτέον ότι στο ΔΣ παρευρίσκονταν 15 από τα 17 μέλη . Απουσίαζαν δικαιολογημένα 1 μέλος της ΔΑΚΕ κι ένα του ΜΕΤΑ.

Η ουσία είναι πως σε σχέση με πέρυσι ΔΑΚΕ ,Αλλαγή Πορείας και ΜΕΤΑ   ψήφισαν να δοθούν λιγότερα χρήματα , ενώ αποδεδειγμένα το ταμείο του Συνδικάτου έχει περισσότερα χρήματα και πολύ λιγότερα έξοδα . Την περσινή χρονιά υπήρχαν τα δικαστήρια τα οποία με ψήφους ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ- Αλλαγή Πορείας σταμάτησαν , όπως επίσης είχαμε και τις εκλογές.

Ενδεικτικό είναι ότι στο ταμείο αυτή την  στιγμή υπάρχουν σύμφωνα με τον Ταμία 1.750.000 ευρώ από τις εισφορές των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ ευσταθεί η δικαιολογία των ΔΑΚΕ – Αλλαγή Πορείας και ΜΕΤΑ για την μείωση σε σχέση με πέρυσι του ποσού .

Επίσης για να γνωρίζουμε όλοι το 2022 δαπανήθηκαν 390.000 ευρώ για δωροεπιταγή Χριστουγέννων και φέτος θα δαπανηθούν περίπου 270.000.

Το κόστος της πρότασης που στήριξε η ΕΑΣ ήταν της τάξεως των 450.000 ευρώ περίπου. Δηλαδή 70 -75.000 ευρώ επιβάρυνση του ταμείου.

Και φυσικά αυτά τα χρήματα είναι οι εισφορές των εργαζομένων προς το Συνδικάτο .

Επειδή όμως η πραγματικότητα κρύβετε στις λεπτομέρειες , όλα αυτά που έγιναν στο ΔΣ , δεν έγιναν γιατί τις κυβερνητικές παρατάξεις τις έπιασε ο πόνος για το ταμείο του Συνδικάτου αλλά είναι παραπάνω και από προφανέστατο πως Διοίκηση , υπουργείο και κυβέρνηση θέλουν να σχηματιστεί αμιγώς ΔΑΚίτικο προεδρείο ενόψει και των αντεργατικών νομοσχεδίων που έρχονται ( ασφαλιστικό , συγκοινωνιακό έργο κλπ) . Επομένως ήταν μια πρώτη διαφωνία με την ΠΑΣΚΕ που σκοπό έχει το σπάσιμο του υπάρχοντος προεδρείου ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ και επανένωση της ΔΑΚΕ και κυριαρχία στο Συνδικάτο.

Δυστυχώς συνάδελφοι κάθε μέρα αποδεικνύεται πόσο καταστροφικές είναι για τον κλάδο μας η δική σας επιλογή να βάρδια – ψήφος.

Όσο για  την θεατρική παράσταση στο ΔΣ και  τον «πόνο» για το ταμείο και όχι βέβαια  για τους εργαζόμενους που βουλιάζουν απ την ακρίβεια , τους χαμηλούς μισθούς , τους υψηλούς λογαριασμούς σαν ΕΑΣ έχουμε να πούμε το εξής: Λύπη μόνο λύπη για την κατάντια αυτού του κλάδου που κάποτε σηματοδοτούσε μόνο αγώνες.

ΥΓ καλά στέφανα , μένει να δούμε ποιοι θα είναι παρανυφάκια!

Related posts

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΚΟ

Νόμος είναι το «δίκιο» των -κατά συνθήκη- εργοδοτών ΝΔ  , Σύριζα και ΚΚΕ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20 Σεπτέμβρη 2023

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Περισσότερα